Mikä se on tämmönen kesäntulo; pakkasta ja lunta! ? Ja hyväksmieleks aarinkoo siihe välliin.
Tuvasta kahtoen näättää niinku oes hyvinnii lämmin ilima. Vuan määppä pihalle ni kylymä hyytää justiisa. Ohan siinä se hyvä puol ettee kaekki öttijäeset oo notkeena ja liikkeellä. Vuan oes tuota mukava ku pysys notkeena ite ku oes lämmintä.
Ja etennii mamma. Ku sehä on yhtä notkeena ku sisliskohhii kylymällä. Eli ee mihinkää.

Kyllähä myö käätiin ne omat käpyttelyt. Äet sohlas kamerasa kansa. Ja manas että minkätähe oon nii liukasliikkeenen sillon ku kuvvoo koettaa ottoo. Vuan sittä jumitan välillä ku pitäs liikkuva. Minkäpä minä sille tien että se on nii hijas. Paljo on kerittävä haestella ja postija lukkee lenki aekaan. Hyvä kaet sen ihtesä on. - Senku istuu pöövvän iäree ja lukkoo lehtesä siinä. Ee tarvihe höntyillä pitkin ravija ehtimässä uutta asijata.

 

Kuva0224-normal.jpg

Tästäe tul sanomista. Katoen kameraan niinku pit kuvvoo ottaessa. Ja ku sittä kahto sitä kuvvoo ni piä ollii ersuuntaa. Olko muka minuvvika? No ee kyllä ollu. Postilluku ol mänössä. Mittees ee ottanna sillon sitä ku piä ol linssiimpäen!

 

Kuva0222-normal.jpg

Ja sama juttu tämännii kansa. Mutta sinällää aekas hyvin sattunna että näkkyy tuo minun kommee selekä. Aenahhii minummielestä ja äetinnii. Näättää niinku oes mualattu rantu siihe. Suattashan se olla että ne näätelmätuomarikset oes ermieltä tuosta. Mutta minnoon iha tavallinen ja silti oekee hyvärotunen määrijäenen eekä tarvihe minuva tuomaroejja kenenkää.


Siitäe suap aena kuulla että minä muka kuilotan aena semmosissa kuvissa joessa käskettään olla paekalla. Niinku oesin suanna selekäsaanan taekka se oes uhkoomassa. Korvat piätä pitkin. Selekä mutkalla ja maha vasten muata. - Ohan niillä vilimitähillähhii omat posseeraasasentosa. Eekä kukkaa vilimooja mää niitä arvostelemmaan.
Vae sannooko joku muka vaekka Pitin Rätillehhii että eläpä nyt kuilota siinä. Selekä suoraks ja korvat hörölleen. Taekka vaekka Matonnalle että ooppa nyt kiemurtelemata ja maha irti lattijasta. Ne suap asentosa miärätä taekka sittä ee vilimata ollenkaa. Onse nii viärin ettee sua olla sillälaella ku haluvvaa.

 

20140323_075223-normal.jpg

Tässon kuulema yks esmerkki kuilotuskuvasta. Höh, ite kuilottaa. Kahtos vuan ihteesä kuvissa ni eepä sanos mittää.

 

Kuulin juttuva etton tuassiisa joku viksu siäennustaja sanonna että tulloo lämmin ja kuiva kesä. Ja semmoset harvennushelteet elokuussa. Elikkäs väkluku harvennoo tuas ku ee vanahat ja saeraat kestä semmosta mahotonta puahetta. Jotennii ee kuulosta hyvältä tuokaa. Vaekka se lämmin nii syväntä sykähyttässii. Aenae meellä määräkoerilla.

Sitä ootellessa sittä näehin tunnelmii...

 

P1010249-normal.jpg